Саопштења

Глас за Србију, Вучића и Аранђеловац

Поводом најаве расписивања ванредних парламентарних избора у Републици Србији, Општински одбор Српске напредне странке оглашава се саопштењем за јавност:

Свесни политичке ситуације у којој се наша земља налази, у тренутку када смо отпочели приступне преговоре са Европском унијом и када се Србија одлучно определила за борбу против корупције и организованог криминала и започела процес економског оснаживања и борбе за радна места, АПСОЛУТНО подржавамо одлуку председника Српске напредне странке Александра Вучића да предложи расписивање ванредних парламентарних избора и мандат посланика наше странке препусти вољи народа.

Сматрамо да је провера поверења бирача основно мерило демократије једне државе; избори оснажују политичку сцену, филтрирају позитивне од негативних друштвених фактора и чине да народ на поштен и јасан начин одреди које странке и политичари заслужују да га предводе у одређеном временском периоду.

Србија је од формирања Владе у јулу месецу 2012. године до данас прешла велики пут.

Од земље нестабилности, безнађа и неизвесности до државе која се поштује и цени како на Западу тако и на Истоку; у Вашингтону и Бриселу, подједнако као у Москви и Пекингу.

Од земље у којој је реч тајкун постала главна одредница моћи и новца до земље где се нелегално стечена финансијска добит санкционише законским путем уз владавину правне државе наспрам интереса појединаца и групација.

Србија је постала место које инвеститори виде као дестинацију будућности; место пројеката и нове наде за грађане који желе радна места и посао.

Србија се није одрекла својих државних интереса на Косову и Метохији, коју сматрамо саставним делом своје територије. Српска напредна странка, за разлику од оних којима је Космет битан само у речима и реторици, засукала је рукаве и учинила све што је могуће да помогне свом народу. Без лажног патриотизма, великих парола и јефтиног прикупљања политкичких поена учинили смо више него сви наши претходници, ниједног тренутка не заборављајући значај који Косово и Метохија имају у срцима свих наших грађана.

Председник Српске напредне странке био је увек присутан тамо где је најтеже. Александар Вучић био је Космету. Суочио се са народом и стајао пред њима. Показао и доказао да је човек који брине о сваком појединцу без разлике на веру, нацију и место где живи. На целој територији Републике Србије.

Александар Вучић и Српска напредна странка су снага која Србију води напред. Оптужбе оних који карактреришу нашег председника као издајника, који стављају мету на његова леђа, пашће са истом лакоћом као и оптужбе које му оспоравају заслуге за вођење државе ка путу европских интеграција и мирног решавања проблема. Новац и интерес неће победити вољу грађана. Милиони евра за прљаву кампању против председника наше странке недовољни су да победе енергију и поверење које је Алкесандар Вучић пренео на милионе грађана Србије. Не дозволимо да нас лажи и преваре, подметања и отпужбе без покрића, којима се крију људи без резултата, поколебају у борби за напредну, модерну и развијену Србију.

Јединствено, недељиво и одговорно стојимо иза председника Александра Вучића и његове одлуке да се распишу ванредни парламентарни избори. Не припадамо онима којима је фотеља битнија од воље народа; нисмо заборавили да смо изабрани гласовима грађана и да функције нису вечне. Нисмо се затворили у канцеларије већ и даље слободно шетамо улицама са својим народом и међу својим суграђанима.

Када парламентарна реалност не одговара расположењу бирача, демократско је право да се распишу избори. У тренутку када је Србија обезбедила стратешке интересе у борби за евро-интеграције, очување суверенитета и економског оснаживања, народна воља даће нам још већи замајац да у нашој политици истрајемо.

Глас наших чланова биће глас за Србију и Александра Вучића; за Аранђеловац и Српску напредну странку!

Живела Србија! Живео Вучић!

Најбољи иду напред!

Општински одбор Српске напредне странке Аранђеловац