Вести

16. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АРАНЂЕЛОВАЦ

У биоскопској сали „Дворане Парк“ данас је одржана 16. седница Скупштине општине Аранђеловац.

Седница је почела минутом ћутања у част недавно преминулог патријарха српског господина Иринеја, поглавара Српске православне цркве.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић известио је присутне одборнике о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Аранђеловцу, изазване вирусом Ковид 19. Он је апеловао на суграђане да се придржавају мера прописаних од Владе Републике Србије и изразио наду да ће ситуација са епидемијом бити боља у наредном периоду.

Бојан Радовић је обећао јавну расправу о износу давања који се опредељује за невладине организације. Он је појаснио, одговарајући на тврдње одборника опозиције, да се под термином "невладине организације" подразумевају спортски клубови, Црвени крст, удружења пензионера и тако даље. Рекао је да средства која се опредељују нису мала али да велики број људи зависи од тих издатака и да није коректно да неко спомиње како ће укинути ту врсту помоћи. Говорио је и о радовима на Општој болници и рекао да упркос томе што су средства и пројекат реконструкције републички, локална самоуправа је издвојила неколико десетина милиона динара за решавање бројних текућих проблема и радове на болници. Реко је да је остала још једна рата за комплетну отплату хотела Старо здање, које је купљено по дупло мањој цени од тржишне, за шта се захвалио инвеститору, који није имао обавезу да толико спусти цену. Најавио је увођење институције туристичког инспектора. Најавио је и брзи крај радова на изградњи балон сале у Даросави, која се финансира из сопствених прихода, за разлику од друге балон сале, која се никада није изградила, а за коју се подигао кредит од стране претходних власти, који се и данас отплаћује. Такође, председник општине рекао је да очекује скори крај радова на изградњи прихватилишта за псе и рекао да је то само део решења збрињавања напуштених животиња са улица Аранђеловца. Казао је и да ће бити урађен нови објекат за децу са посебним потребама.

У наставку седнице усвојена су: Одлука о утврђивању стопе пореза на имовину за непокретности на територији општине Аранђеловац за 2021. годину; Одлука о одређивању зона на територији општине Аранђеловац за утврђивање пореза на имовину на непокретностима за 2021. годину; Одлука о стопама амортизације за непокретности на територији општине Аранђеловац за 2021 годину; Одлука о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности по зонама на територији општине Аранђеловац за пореску 2021. годину; Одлука о одређивању коефицијената за непокретности по зонама са просечним ценама одговарајућих непокретности у текућој 2020. години за пореску 2021. годину; Одлука којом се неизграђено грађевинско земљиште на територији општине Аранђеловац, под одређеним условима, за сврху утврђивања основице пореза на имовину за 2021. годину разврстава у пољопривредно, односно шумско земљиште.