Вести

700 милиона евра за очувањe економске стабилности

Председник Србије Александар Вучић гостујући у емисији "Прва тема" објавио је економске мере државе у борби против коронавируса.

- Свим микропредузетницима, дакле за мала и средња предузећа за три месеца платићемо минималац сваком фризеру, пекару, обућару, за све њихове раднике, то нас кошта 700 милиона евра. То важи само за оне који не отпусте раднике. За велика и средња предузећа ту су корпорејт обвезнице - рекао је Вучић па објаснио:
- Ми бринемо за економију, али много више за животе људи. Нама је лакша ситуација него Доналду Трампу на пример. Нисам растрзан као Трамп, немам проблем који има он. Немачка ће имати минус пет или минус шест пад економије, а ми ћемо имати дупло мањи пад, а до краја године трудићемо се да будемо на нули. "Фич" је већ потврдио кредитни рејтинг Србије. Ми имамо више пара него други. Нисам дао да се повећају плате до максимума. Имамо три начина финансирања у будућности. Један су унутрашње буџетске резерве. Имамо вишак који нисам дао да се раније користи. Задуживање на домаћем тржишту хартија од вредности је други начин, трећи на страном - објаснио је председник.

Извор: Информер