Вести

БОЈАН РАДОВИЋ: Недопустиве лажи представника опозиције

Упад на приватан посед, неовлашћено снимање и пласирање неистина од стране оних који су ненаменски потрошили милионе евра грађана Аранђеловца.

Председник општине Бојан Радовић у данашњем обраћању на 10. седници Скупштине општине рекао је да ће у наредном периоду доставити јавности на увид доказе о томе како је ненаменски потрошено седам милиона евра за изградње пројеката који нису реализовани.

Радовић је рекао да је током 2007. и 2008. године Општина Аранђеловац кредитно задужена за изградњу затвореног базена, обнову школа, изградњу стаза у Парку Буковичке бање и друге пројекте који никада нису ни започети.

Бојан Радовић је рекао да је недопустиво да представници опозиције константно пласирају лажи о крађама и имовинском статусу представника власти. Он је истакао да живи у породичној кући и да има власништво над имањем у сеоском подручју, које је у његовом поседу више деценија, а да је то заоставштина од предака стара више од 200 година. Казао је да не поседује хотеле, приватне апартмане и станове, за шта га оптужују представници опозиције.

Потпредседник Општинског одбора СНС Аранђеловац је рекао да је пословање локалне самоуправе транспарентније него икада раније. Нагласио је да су државне ревизије провериле сваки документ и да ниједна кривична пријава за време власти Српске напредне странке за ненаменско трошење средстава или неправилности у раду није подигнута.

Бојан Радовић је рекао да ће показати како су они који се данас представљају као спасиоци града трошили и фактурисали средства преко удружења и локалних телевизија за сумњиве послове. Казао је да су само на тај начин грађани Аранђеловца оштећени неколико десетина хиљада евра. Речено је да ће прихватилиште за псе бити изграђено, да су средства издвојена и да могу бити потрошена само за ту намену; проблем је настао због веће понуде од планираних средстава, па због тога ће морати да се понови процедура.

Бојан Радовић је упутио представнике опозиције на читање закона и правилника о раду; рекао да није проблем да неко не зна суштину материје, али да је озбиљна махинација када се непрестано износе неистине.

Председник општине је позвао представнике Српске напредне странке да не подлежу притисцима и провокацијама, а грађанима Аранђеловца поручио да примитивизам и лажи никада неће поново проћи на политичкој сцени града.