Вести

Бојан Радовић: Покушаће да опструишу све пројекте које реализујемо

Председник општине Бојан Радовић одговорио је на нападе представника опозиције на 14. седници Скупштине општине Аранђеловац.

Радовић је рекао да неће дозволити представницима мале групе неодговорних појединаца да опструишу рад локалног парламента и реализацију свих пројеката. Казао је да не постоји општина у Републици Србији, изузев београдских, у којој се више улаже у путну инфраструктуру. Рекао да је сваки пројекат који је обећан грађанима је реализован, у процесу реализације или почиње са радовима: улагање у комплетну санацију Опште болнице ће бити веће од 16 милиона евра; завршава се изградња трафостанице, вредна више од 3 милиона евра, очекује се улагање од 35 милиона у започету реконструкцију хотела "Шумадија" и бројна улагања попут изградње прихватилишта за псе, новог простора Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју, реконструкције школа и друго. Истакао је да 2020. година, упркос великим проблемима са епидемијом вируса Covid 19, представља огроман корак напред у циљу развоја Аранђеловца.

Бојан Радовић изнео је податке о злоупотребама тадашњих представника власти који данас говоре о измишљеним махинацијама и обмањују јавност нетачним информацијама.

"Заједно са каматама враћамо укупно 900 хиљада евра за базен који никада није изграђен. То је урађено током 2008. и 2009. године. Кредити су потписани на Девичанским Острвима и Швајцарској. Ово је само један показатељ колики је степен бахатости од стране бивших власти. Грађани никада не смеју да забораве злоупотребу и огроман новац који враћамо за нешто што никада није ни започето, а то је само део бруталног немара оних који данас желе да поново дођу у прилику да располажу народним новцем. То не смемо да дозволимо," нагласио је Бојан Радовић и закључио да је воља грађана Аранђеловца и Републике Србије јасно показала подршку политици Александра Вучића.

"Представници дела опозиције су показали колико и на који начин мисле добро свом граду и држави. Након легитимних избора и убедљиве победе Српске напредне странке почели су са рушењем државне имовине, страшним насиљем и ширењем несхватљиве мржње. Ипак, народ добро зна и јасно је увидео разлику између вас, који желите власт преко крви на улици и нас, који поштујемо институције и поштујемо законе Републике Србије", рекао је председник општине Бојан Радовић.