Вести

Бојан Радовић: Урадили смо више путева за годину дана него други за десет година

Председник општине Бојан Радовић у обраћању на седници СО Аранђеловац изнео је податке да је за десет календарских година у периоду од 2002. до 2011. године урађено мање путева него само током 2021. године. Он је казао да је за време власти Српске напредне странке у Аранђеловцу урађено преко 200 километара локалних, магистралних и регионалних путева, наспрам 20-ак километара колико се за исти период урадило пре тога. Најавио је више од 100 километара асфалтних путева у наредних годину и по дана.

Бојан Радовић осврнуо се на обраћање представника опозиције који су злонамерно тумачили његове речи о увозу радне снаге из других земаља.

Ноторна је лаж да ја, као председник општине увозим раднике, немате границе у манипулацији, истина је сада имамо 3500 радника на Бироу за незапослена лица, а ви сте нам оставили 6 хиљада људи. Од те цифре укупно је 500 незапослених млађих од 30 година. Сваког дана чујемо позиве приватника за конкурсе на посао. Ми разговарамо са локалним привредницима о побољшању услова рада и бољим платама запослених. Председник општине по функцији нема никакве везе са радом и пословањем локалних привредника. Хоћете да покажем податке колико сте запослених људи имали за време ваших власти током 2009. и 2010. године? Хоћете да вам прочитам податке колико је сада више запослених лица у Аранђеловцу него пре 10 година? Немојте покушавати да константно обмањујете грађанe. Чињеница је да се број незапослених смањује, а број запослених рапидно расте и то је нешто за шта ћемо се борити у наредном периоду, рекао је Бојан Радовић.

Када говорите о заштити животне средине сетите се да је за време ваших власти донета одлука 2011. године о истраживању и експлоатацији руде никла на територијама општина Аранђеловац и Топола. Ми, када смо дошли на власт, 2012. године смо ту одлуку поништили, односно забранили даља истраживања, истакао је Радовић, одговарајући на констатације о небризи за очувањем животне средине.

Закључио је обраћање речима да је у периоду од 2000. до 2012. године донето 12 одлука експлоатационих права на рудницима на планини Венчац, а од 2012. године само две одлуке, уз много ригорозније услове поштовања еколошких норми, што доказује колико ко брине о очувању животне средине.