Вести

Бољи закони за већи стандард становништва

Председник Општинског одбора СНС Аранђеловац Милосав Милојевић изразио је уверење да равномерним развојем свих друштвених чинилаца се може доћи до трајног раста нивоа плата и пензија.

У обраћању на 19. ванредној седници Народне скупштине Републике Србије поводом Закона о изменама и допунама закона о средњем образовању и васпитању, народни посланик Милојевић говорио је o значају политичке стабилности коју доноси председник Александар Вучић и колико је то битно за развој привреде.

"Гледано уопштено, постоји изузетна потреба да се млади људи на прави начин усмере и добију могућност да себи изграде бољу будућност. У времену убрзане модернизације, развоја економије и раста животног стандарда који је последица одговорне политике председника Александра Вучића и Владе Републике Србије, постоји јасна потреба за одређеним радним профилима. Нови закон доноси већу шансу за све, даје отворен простор за усавршавање и пружа идеју куда и на који начин треба ићи.
Средства обезбеђена у сарадњи са Министарством привреде и других министарстава довела су до тога да је у општини Аранђеловац у задње две године започела највећа акција реконструкције и изградње школа, вртића и спортских објеката у последњих 40 година. Само за ове пројекте Влада Републике Србије и локална самоуправа обезбедиле су више од 2 милиона евра. Такође, можемо рећи да је улагање у путну инфраструктуру Аранђеловца на највећем нивоу у последњих неколико деценија. Системским радом, субвенционисањем и изнад свега одличном сарадњом, локалнe компаније у Аранђеловцу су на историјском максимуму обима производње и извоза својих производа. Позитивна економска клима и стварање услова у којима је наша држава препозната као повољно место за инвестиције и пословање довело је убрзаног развоја. На тај начин су председник Републике Србије и Влада показали праву, реалну и истинску бригу за све грађанке и грађане. Паралелним развојем свих структура друштва постигли смо да се за кратко време значајно унапреде услови у свим друштвеним токовима и то је довело до потребе све ближег повезивања образовног система и привреде. Надамо се да ће године које долазе још више унапредити тај систем и подићи ниво стандарда свих људи у Републици Србији," истакао је Милосав Милојевић.