Вести

Да се не заборави!

Општински одбор СНС Аранђеловац и сви наши чланови, данас се са тугом и сетом сећају 24. марта 1999. године, једног од најтежих и најпотреснијих датума српске историје. Сећамо се дана када су силе Нато пакта, удружене у најмоћнију војну организацију свих времена, мимо свих правних норми и аката напале суверену државу. Савезна Република Југославија 78 дана и ноћи била је изложена бесомучној тортури, а од бомби су страдале хиљаде наших суграђана, жена, деце, стараца, недужних цивила. Наша земља и наш народ изложени су најтежој агресији на тлу Европе од Другог светског рата, последице разарања и патње су несагледиве и данас се осећају. Ипак, наша војска и слободарски дух српског народа нису сломљени. Оставили смо неупоредиво моћнијег непријатеља у чуду како један бројчано мали народ може толико дуго да одолева и тако снажно да се брани у неравноправној борби.

Ране су зарасле, ожиљци су остали и никада се неће избрисати. Дошао је мир, за који се морамо борити подједнако храбро као пре више од две деценије што смо радили на бојишту. Требамо опростити у хришћанском маниру, али никада не заборавити ужасе страдања које смо проживели.

Следимо политику Александра Вучића и верујмо у бољу будућност за наш народ, нашу земљу и све наше људе. Да рата више на Балкану никада не буде.

Живела Србија!