Вести

Испуњавамо обећања претходника

Бојан Радовић на данашњој седници Скупштине општине рекао је да већину пројеката који се тренутно реализују су обећавали претходници, а нису имали снаге, воље и жеље да их спроведу.

"Радимо већину пројеката који су били некада, а нису спроведени. Претходне власти су стално говориле како треба у потпуности избацити бетон, а искључиво се базирати на шумадијском, буковичком граниту, који је трајнији и јефтнији него бехатон, постављан на градски трг. Сада када смо то спровели, они који су се залагали, а нису могли да реализују, говоре како то не треба радити. Веома лицемерно од једног дела опозиције," рекао је Радовић.

Председник општине је обавестио јавност да је некада подигнут кредит за отворени базен, а радови никада нису почели.

"Данас тако нешто не би било могуће. Радимо транспарентно, све је јавно и плански осмишљено. Већина капиталних инвестиција нису у буџету, али оне долазе у наш град. Крећемо школу "Светолик Ранковић", затим и гимназију "Милош Савковић", а потом на ред долази и базен. Огромна средства долазе из Канцеларије за управљањем јавним улагањима. Велику захвалност дугујемо Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, без чије помоћи не би успели да наш град подигнемо на овај ниво."

Бојан Радовић је најавио да у наредне три године из буџета ће се определити више од милијарду динара за реализацију стратешке идеје "Пут до сваке куће".

"Желимо да до сваког домаћинства може да се дође асфалтираним путем. Такође, уложићемо неколико стотина милиона динара за тротоаре и расвету, која је енергетски ефикасна. Подигли смо за ту намену кредите који, због грантова, имају толико повољну камату, да су средства која враћамо чак и мања од оних која смо узели. Имамо веома стабилан буџет, приметан је раст плата и финансијска консолидација," закључио је своје излагање председник општине Бојан Радовић.