Вести

Изнете неистине у часопису "Стварност"

Очекује се извињење главног и одговорног уредника Драгана Тодоровића.

Након низа неистина објављених у електронском часопису "Стварност", a у коме се наводи да се радови на изградњи нових стаза у парку Буковичке бање изводе БЕЗ грађевинске дозволе, Општина Аранђеловац је упутила допис уреднику поменутог часописа у коме се тражи објављивање одговора и јавно извињење, а све у складу са законским нормама.

Захтев за објаву одговора који је послат на адресу електронског часописа "Стварност" објављен је у четвртак 19. децембра 2019. године у 12:43 часова. На тај начин потврђено је да су сви законски предуслови за изградњу стаза у парку били испуњени.

Јавности је достављено на увид решење којим се одобрава извођење радова на стазама у парку и допис - захтев за објаву одговора послат наведеном часопису.

У складу са Законом о јавном информисању и медијима и даље очекујемо извињење главног и одговорног уредника електронског часописа "Стварност" Драгана Тодоровића.

Уколико се настави са тенденциозним и неистинитим објавама, а према законима Републике Србије, мораћемо да предузмемо одговарајуће кораке у циљу одбране истине и очувања етичког кодекса јавног информисања.

Извор: Општина Аранђеловац