Вести

Јелена Миливојевић: Осуђујем деструктивно понашање опозиције

У данима када се у локалној и републичкој Скупштини изводе перформанси које спроводи мала група опозиционих одборника очигледно је да се ради искључиво о борби за власт и привлачењу пажње деструктивним понашањем, изношењем неистина, инсинуација и стварања непостојећих афера.

Одговорном политиком коју спроводи Српска напредна странка на челу са председником Александром Вучићем ребалансом републичког буџета усвојене су мере подршке грађанима Србије, а пре свега пензионерима увећањем пензија до 10% , затим још једним пакетом једнократне помоћи младима у износу од 5000 динара и породицама, односно паровима који желе да се остваре у улози родитеља кроз меру подршке вантелесној оплодњи.

Нагласила бих да је Општина Аранђеловац једна од првих општина која је увела мере подршке трудницама и породиљама, вантелесној оплодњи, лицима којима је потребна помоћ у лечењу.

Одборници Српске напредне странке ће подржати овај ребаланс буџета управо због тога што на тај начин локалној самоуправи омогућавамо да буџетску годину приведе крају јер ће локална Скупштина већ кроз месец дана имати на дневном реду буџет за 2023. годину за који се већ организују јавни увиди и много је битно сада како ћемо испланирати наредни буџет.

Док данас уместо дискусије по тачкама дневног реда и амандмана слушамо одборничка питања замолила бих председника локалне Скупштине да моје претходнике а и све наредне говорнике, уколико дође до кршења пословника на овај начин сва питања пребаци на тачку Одборничка питања.

Сматрам да је похвално што ће се наставити са капиталним улагањима посебно у области туризма о чему говори и тачка 17. Дневног реда која показује да је Аранђеловац интересантан инвеститорима, а показатељ је и почетак реконструкције хотела Шумадија чиме ћемо побољшати квалитет смештајних капацитета, чему иде у прилог да су туристичка домаћинства и апартмани у Аранђеловцу у дане празника и викенда попуњени.

Интересовање инвеститора проистиче управо кроз квалитет путне и комуналне инфраструктуре што је резултат милионских улагања у претходном периоду.

Сматрам и да одговорним понашањем и политиком који спроводи Српска напредна странка морамо да омогућимо даљу подршку грађанима тиме што ћемо гласати ЗА и на тај начин наставити да спроводимо политику беиге о нашим суграђанима.

Јелена Миливојевић, поводом седнице СО Аранђеловац,14. новембар 2022. године