Вести

Министар Мартиновић: приоритет запошљавање нових васпитача и изградња скупштинске сале

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио је данас Општину Аранђеловац.

Након састанка са руководством локалне самоуправе, коме је присуствовала начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић, уледио је обилазак поткровља зграде Општине, где је министар Мартиновић обећао средства за доградњу скупштинске сале и њену дигитализацију. Истакао је и могућност запошљавања нових радника у предшколским установама, због све већег броја уписане деце у неки од аранђеловачких вртића. Казао је да се упознао и са другим проблемима у локалној самоуправи који нису у директној надлежности Министарства државне управе и локалне самоуправе, али да ће колеге из других ресора упознати са потребама житеља Аранђеловца. Похвалио је рад и резултате који су постигнути у општини Аранђеловац и најавио решавање питања о којима се данас говорило.
Донето је 20 лаптоп рачунара Општини Аранђеловац, које је господин Мартиновић свечано уручио у име Министарства.

Бојан Радовић, председник Општине Аранђеловац захвалио се министру Мартиновићу на посети и рекао да постоје потребе за додатним запошљавањем васпитача у Предшколској установи Дуга, због нових норматива.

Бојан Радовић је нагласио важност да Општина добије адекватну скупштинску салу, да су сви били сведоци опструкције рада и немогућности да се седнице скупштине воде на начин прописан правилницима, а да ће свакако нови скупштински простор омогућити боље функционисање, онако како грађани Аранђеловца и заслужују.

Министар Мартиновић је посетио и ЈУМ, услужни простор у приземљу Општине и уверио се у ефикасност електронског начина рада са суграђанима. Након посете просторијама Општине, Александар Мартиновић обишао је и винарију "Еден" у Месној заједници Раниловић, која се може похвалити сјајним квалитетом вина и одличном локацијом винарије.

Извор: Општина Аранђеловац