Вести

Највећа улагања у пољопривреду до сада

"Износ средстава за пољопривреду у 2016. години биће 20 милиона динара што је највећи аграрни буџет до сада", изјавио је потпредседник Општинског одбора СНС у Аранђеловцу Миладин Јаковљевић.

Заменик председника општине Миладин Јаковљевић рекао је на 13. седници СО Аранђеловац да Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Аранђеловац за 2016. годину обухвата највећи износ средстава и највише пољопривредних области за конкурисање. Он је најавио да ће већ од марта месеца започети расписивање конкурса.

"2010. године, пре доласка Српске напредне странке на власт буџет за пољопривреду износио је 186 000 динара. Успели смо да увећамо тај износ за преко 100 пута и данас је то 20 милиона динара," истакао је Јаковљевић.

Посебно је нагласио да су сва дуговања према пољопривредницима из тог периода измирена: "Веома сам поносан на чињеницу да смо исплатили сва заостала дуговања и да у 2016. годину, поред највећег буџета до сада, улазимо и без дугова према нашим пољопривредницима. Трудићемо се да и у наредном периоду улажемо у аграр, који сматрам једним од највећих потенцијала аранђеловачког краја", закључио је потпредседник ОО СНС Аранђеловац.