Вести

НАПАД НА ИНСТИТУЦИЈЕ СИСТЕМА

ЈУЧЕ ПРОЗОР, ДАНАС НЕЧИЈА ГЛАВА?

КО ЖЕЛИ ДА АРАНЂЕЛОВАЦ ПОСТАНЕ МЕСТО СТРАХА, НЕСИГУРНОСТИ И НАСИЉА У ТРЕНУТКУ КАДА СЕ РЕШАВАЈУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОБЛЕМИ И СИСТЕМСКИ УЛАЖУ ДЕСЕТИНЕ МИЛИОНА ЕВРА У РАЗВОЈ ГРАДА?

Општински одбор Српске напредне странке у Аранђеловцу најоштрије осуђује безумни вандалски чин који се догодио у току ноћи, у петак 15. марта, уочи дана одржавања седнице Скупштине општине Аранђеловац, када су непознати починиоци демолирали просторије Дома омладине и притом разбили све прозоре на овом објекту.
Ово није први пут да се овакве и сличне ствари дешавају у нашој земљи. Сведоци смо ужасне и прљаве кампање која се данима води против председника републике Србије Александра Вучића и његове породице. Сведоци смо да се на уличним протестима опозиције доводе људи са фантомкама на главама, носе вешала и јавно, нескривено промовише најпримитивнији облик дискриминације и мржње према Александру Вучићу и свим члановима Српске напредне странке.
Гласноговорници такозване опозиције данима оркестрирано вређају легално, на изборима, изабране представнике грађана; спомињу се породице чланова Српске напредне странке, без доказа се оптужује, прети и насиљем. И све то раде исти они који нису успели да пређу цензус на локалним изборима или су, у најбољем случају добили тек нешто више од 5 процената гласова грађана.
Симболи вешала и атмосфера коју праве опозиционе странке које своју немоћ на изборима и недостатак чак и минимума подршке грађана, видимо данас, рефлектују кроз најстрашнији вид физичког насиља, користећи се фашистичким методама, доводећи до оваквог за пристојне грађане незамисливог понашања, а све само зарад поновног враћања на власт и наставка лоповлука и крађе грађана републике Србије.
Апелујемо на све учеснике овог и сличних инцидената, молим вас ЗАУСТАВИТЕ СЕ, нећемо вам дозволити да грађани страхују! Шта је следеће?!
Не можемо да се не запитамо, да ли је у атмосфери линча и вешала очекивано дошло и до разбијања стакла и уништавања имовине грађана? И то на месту које се зове Дом омладине, објекту који користи музичка школа „Петар Илић“, а који се користи и за одржавање седница скупштине. Неко је себи дао за право да уништава простор, ломи стакло на месту где свакога дана десетине наше деце долази и похађа наставу музичког васпитања.
Питамо јавно, да ли је будућност Србије изградња вртића, школа, болница, градња путева? Или је будућност Србије позивање на линч и насиље на улицама које доводи до оваквих ствари. Грађани сада могу јасно да виде за какав се програм ко залаже.
Најзад са овог места желимо да поручимо, јасно нам је да они који су се усудили и на најгнуснији начин напали председника републике господина Александра Вучића и његову породицу, данас настављају са страшним фашистичким методама и физичким нападима, спремни на све зарад власти, крађе и богаћења на рачун свих грађана Србије!
Свесни смо да су они спремни да данас или сутра нападну и сваког од нас, да не бирају начин ни средство, да су спремни да нападну и сваког честитог грађана Србије који им у остварењу њихових лоповских идеја стоји на путу!
Али поручујемо им да им то нећемо дозволити, да нисмо ни плашљиви ни наивни ни слаби, да ћемо обезбедити мир, сигурност и безбрижан живот за сваког нашег грађанина и да у нашој земљи ником нећемо дозволити да се на овакав начин понаша!
Наша земља је захваљујући великој борби пре свега председника Александра Вучића и Влади Републике Србије последњих година успела да ојача у сваком смислу и економски и безбедоносно и сигурни смо да ће и данас и убудуће, увек имати снаге да са оваквим вандалима изађе на крај и никада не дозволи да основна људска права на било који начин буду угрожена.