Вести

НАШИ ПРИОРИТЕТИ СУ ДЕЦА, ШКОЛЕ И БОЛНИЦЕ

Бојан Радовић: доласком Српске напредне странке на власт у Аранђеловцу урађено више него деценијама уназад

Потпредседник Општинског одбора СНС у Аранђеловцу Бојан Радовић рекао је да су приоритети локалне власти улагање у обнову образовних објеката и борба за здравље и бољи живот деце.

„Очекујемо огромна средства, око 4 милијарде динара из Канцеларије за развој и друге инвестиције у циљу напретка града. Ускоро почиње комплетна реконструкција Опште болнице вредна преко 10 милиона евра са пратећом опремом, поправљен је скенер, а очекује се куповина још једног скенера и мамографа. Завршени су радови на спортској сали „Воц“, старој згради ОШ „Милан Илић Чича“, а радиће се још санација вртића, школа и других пројеката. Уверени смо да ће брза саобраћајница, ауто-пут „Вожд Карађорђе“ у огромној мери допринети још бржем развоју Аранђеловца,“ истакао је Бојан Радовић у обраћању на седници Скупштине општине Аранђеловац.

Он се осврнуо на позитивне параметре популационе политике: „средствима које је издвојила Општина Аранђеловац за родитеље који су искористили или не испуњавају право на државну помоћ до сада је рођена укупно 21 беба. Недавно је наша суграђанка у 46. години постала мајка близанаца захваљујући средствима Општине. По томе смо међу водећим општинама у Србији. Такође, решили смо проблем уписа деце у вртиће. Реконструкцијом старе зграде Основне школе „Милан Илић Чича“, која ће бити намењена и за боравак деце предшколског узраста, доградњом вртића „Дуга“ и изградњом вртића у Месној заједници Орашац, успели смо обезбедимо да сва деца из наше општине, чији су родитељи конкурисали, буду примљена у неку од предшколских установа. Уписујемо чак и децу чији родитељи нису запослени, јер сматрамо да је изузетно важно да се деца социјализују и имају право да буду са својим вршњацима.“

Председник општине се осврнуо и на радове које се очекују у наредним данима: „ускоро почиње садња дрвећа у главној градској улици, изградња нових стаза у парку Буковичке бање, а надамо се и почетак реконструкције хотела „Шумадија“. Решићемо и проблем напуштених паса изградњом азила, који треба да почне са радом до пролећа 2020. године. То ће бити уређен систем и жеља нам је да наши суграђани и туристи могу безбедно да се крећу градом, али и да напуштене животиње добију трајну негу. Чекамо да добијемо потребне дозволе за почетак радова на изградњи балон сале у Месној заједници Даросава. Урађена су и два моста у МЗ Јеловик, према најсавременијим стандардима, а ускоро ћемо радити мост у Босути и на градском подручју.
Велики број поменутих пројеката биће финансиран од стране Канцеларије за јавна улагања, а остале радове финансираћемо из сопствених прихода. Свесни смо проблем цурења смећа које је посебно изражено током летњих месеци, али трудићемо се да и тај проблем решимо. Ипак, због пресе која се налази унутар камиона за одношење смећа, чак и куповином нових возила постоји бојазан да проблем неће бити потпуно решен. На жалост то је нешто са чиме се сусрећу и друге општине у Србији. Морамо доста да радимо на повећању свести о потреби одлагања и одношења комуналног отпада, не само међу запосленима у јавним комунапним предузећима, већ и међу становништвом,“ рекао је председник општине Бојан Радовић.

Потпредседник Општинског одбора рекао је да као председник општине увек је говорио и залагао се за очување планине Венчац: „сматрам да та планина треба да се ревитализује и пошуми. Увек смо били за разговор и решавање проблема. Сећате се теме никла пре пар година, организовали смо јавну дебату и немамо проблем да кажемо када нешт није добро. Ипак, веома је чудно да се сада нападају привредници који експлоатишу руде на планини Венчац, која има традицију вађења камена дужу од 100 година. Исти они који данас нападају привреднике да раде нешто нелегално су им за време своје власти дали све потребне дозволе за рад. Ми никада нисмо и нећемо да називамо ниједног привредника или успешног човека лоповом и криминалцем. Радили смо и радићемо заједно за добробит читавог града“, рекао је Радовић и изразио уверење да ће почетак радова на изградњи нове трафо станице ускоро почети, чиме би се трајно решио проблем електроснабдевања и омогућио развој привреде у јужној индустријској зони Аранђеловца. Он је рекао и да је план за изградњу трафо станице постојао још 2010. године и да тек сада власт на челу са Српском напредном странком решава то питање.

„Има још пуно проблема да се реши, али радимо заиста много. Ми смо за приоритете поставили школе, вртиће, болницу и борбу за нашу децу. Радимо много више од наших претходника, можда нас сматрате ружним и глупим, али резултат на изборима јасно показује кога грађани подржавају. Више је него очигледно да грађани цене и разумеју напоре председника Александра Вучића да Србија напредује и развија се. Ми следимо ту визију и учинићемо све да заштитимо сваког становника Аранђеловца,“ закључио је Бојан Радовић.