Вести

Наставак еколошке акције

Активисти Српске напредне странке наставили су акцију чишћења коју спроводимо у Аранђеловцу.

Окупили смо се и отишли у Месну заједницу Венчани где смо помогли да се покупи смеће у центру села и дворишту Основне школе "Веља Герасимовић". За кратко време наши вредни чланови покупили су отпад и очистили плато око Дома културе и школе.

Посетили смо и просторије Дома културе и уверили се да је хигијенско стање потпуно исправно, упркос наводима појединаца из такозване "опозиције" да је препуно ђубрета и смећа. Затекли смо просторије уређене, опране и проветрене.

За разлику од других ми смо заиста учинили нешто како би помогли становницима нашег села.
За разлику од појединаца из такозване "опозиције" ми нисмо довели телевизијске екипе да се снимамо и говоримо како ништа не ваља, а да прстом нисмо мрднули да стање поправимо, већ смо засукали рукаве и очистили смеће.
За разлику од неких других нама није испод части да се ознојимо и урадимо корисну ствар за Аранђеловац.
За разлику од појединаца из такозване "опозиције" који нас понижавају и вређају, ми поносно кажемо да су наши активисти млади, способни и вредни људи који имају друштвену одговорност и жељу да свој град учине лепшим и чистијим.

Оно што морамо да нагласимо и да јавно замолимо све наше драге суграђане је жеља за јединством. Становници Аранђеловца знају истину и ко заиста мисли добро свом граду. Знају да је најлакше критиковати, посебно без покрића за изговорено и чињеница, а најтеже нешто корисно заиста и урадити.

Затекли смо велике количине смећа на делу испод трибина Основне школе "Веља Герасимовић." Сви смо били ученици, деца и знамо да неретко умемо и да у игри претерамо. Нећемо кривити никога, али ћемо замолити све да се одговорније опходе према јавној својини. Није на нама да критикујемо, већ да помогнемо. И то смо и урадили.

Зато, најљубазније молимо све наше суграђане, омладину и ученике да заједно и сложно поведемо рачуна о заштити и очувању хигијене и животне средине. Нама су се данас чак и деца прикључила у акцији чишћења, али њихове фотографије нећемо објавити, јер се не бавимо јефтиним популизмом.

Екипе јавних комуналних служби у нашем граду раде велики и квалитетан посао. Радници се неретко сусрећу са тешким проблемима и отклањају их често надљудским напорима. Међутим, све то нема сврху уколико сви не развијемо највећу могућу свест о потреби очувања екологије.

Због свега наведеног, ствар је јасна, драги Аранђеловчани, заједно можемо све!
Заједно ћемо победити проблем отпада и смећа; јединствено показати свима ко заиста воли Аранђеловац! Ко је јефтини популиста, а ко вредан, марљив и честит.

Српска напредна странка наставиће да и у наредним данима посећује делове нашег града и помаже у очувању животне средине. Позивамо све људе добре воље да нам се придруже у еколошким акцијама.

Можете се пријавити сваког радног дана у просторијама наше странке од 09:00 до 15:00 часова, на адреси Кнеза Михаила 63г и постати део нашег тима.

Зато што волимо Аранђеловац!
Александар Вучић - Будућност у коју верујемо
Српска напредна странка