Вести

Наставак одличне сарадње са страним амбасадорима

Бојан Радовић наставио је са дипломатским сусретима и сарадњом са амбасадорима пријатељских земаља.

Чланови Српске напредне странке у локалној самоуправи одржавају блиске везе са дипломатама који посећују Аранђеловац и показују како се домаћински односи према гостима, који увек се радо враћају у наш град.

Блиске везе са Туниском Републиком

Његова екселенција господин Сејф Ала Режеба, Амбасадор Туниса у Србији, боравио је данас у општини Аранђеловац.

Њ.Е. господина Режебу дочекао је председник општине Бојан Радовић са сарадницима. Разговорало се о билатералним односима пријатељских народа, могућностима извоза робе, привредном и туристичком повезивању.

Једна од тема разговора била је и могућност обнављања братства између Аранђеловца и Загуана, града у Тунису по коме има назив и стамбено насеље у нашем граду. Подсећамо, 1973. године тадашње руководство Општине Аранђеловац братимило се са градом из Туниса, а сада постоји идеја да се, у оквиру нових закона и државног уређења, та веза обнови.

Председник општине Бојан Радовић изразио је захвалност на посети, нагласио да постоје заједнички интереси, прошлост и култура. Казао је да се унапред радује наставку сарадње између два народа.

Након посете просторијама Општине, делегација Амбасаде Туниса обишла је парк Буковичке бање, видела скулптуру чувеног Тунишанина, вајара Хеди Селмија, постављену у парку у част братства 1973. године. Затим су обишли и остале знаменитости нашег парка, главну градску улицу и Инфо центар, где су уручени пригодни поклони.

Након још једне значајне дипломатске посете Аранђеловцу остају позитивни утисци и жеља да се у блиској будућности сарадња, која је постојала пре више деценија, поново врати на некадашњи ниво.

Занимљивост данашње посете је и сусрет Њ.Е. господина Режебе са две рукометашице из Туниса, које већ две године играју у другој екипи женског рукометног клуба "Бекамент буковичка бања".

Извор: Општина Аранђеловац