Вести

Ово насиље мора да стане

Представнице Општинског одбора СНС у Аранђеловцу одржале су данас конференцију за медије.

Повод за обраћање јавности је учестала појава говора мржње и позива на насиље који презентују представници такозваног "Савеза за Србију" и оних који себе називају "опозицијом" у Србији. У име свих дама данас су у просторијама ОО СНС Аранђеловац чланице наше странке поручиле женама да нису усамљене и да говор мржње мора бити искорењен из јавног и друштвеног живота Србије.

Драге даме, поштовани суграђани, цењени представници медија,
сазвали смо данас конференцију за медије као представнице Српске напредне странке, како би на најоштрији начин осудиле увреде, говор мржње и простаклук од стране представника такозваног Савеза за Србију. Сведоци смо најбруталнијих увреда, понижавања и цинизма оних који себе називају „опозицијом“.
Желимо да поручимо пре свега у име свих жена Србије да нисмо саме и да никада нећемо пристати на такав начин опхођења не само у јавном наступу, већ и у свим облицима друштвеног живота. Нису само жене те које се дискриминишу у обраћању представника Савеза за Србију, већ се то односи на све припаднике мањинских заједница у нашој земљи. Веровали смо да време када се према женама опходило као према припадницама нижег статуса је далеко иза нас. На жалост, преварили смо се.
Оно што ради представник такозване „опозиције“ Сергеј Трифуновић, начин на који се понаша према новинаркама, према свим женама је нешто што нико цивилизован не може да прихвати. Његови „манири“ да вређа, користи највулгарније изразе и руши приватност само зато што му неко постави питање или осуди његово понашање је класичан облик највеће могуће дискриминације.
Такође, Драган Ђилас предводник Савеза за Србију, човек који је за време своје власти стекао стотине милиона евра, недавно је показао јавности највиши облик некултуре и неваспитања. Псовке, речник којег би се постидео свако, бахат наступ је нешто што краси овог тајкуна годинама уназад.
Сведоци смо да примитивне методе напада и говора нису нешто што је карактеристично само за ова два представника такозване „опозиције“, већ по наређењу својих финансијера такве ствари раде и њихови послушници на локалном нивоу. Неректо се срећемо са истим начином говора мржње и на локалним интернет порталима и јавном обраћању појединаца у нашем граду. Жене се ниподаштавају и понижавају, а сваки облик напада је из њиховог угла потпуно нормална ствар. Они се воде девизом да циљ оправдава средства, а једино што их заиста занима је да врате власт у своје руке како би наставили да пљачкају и користе буџетска средства за лично богађење.
Желимо да кажемо, пре свега као жене и мајке, да нисмо саме; да се не плашимо и да никада нећемо пристати да будемо мете манијака који не поштују ништа и никога. Борићемо се цивилизовано против њихове вулгарности; на културан начин ћемо одговорити на сваку њихову увреду и позив на насиље. Поручујемо да говор мржње више никада неће бити начин опхођења у Србији. Не оспоравамо политичке слободе и право на другачије мишљење, али говор насиља није нешто што може бити ослонац демократског друштва.
Дубоко верујемо у реформе и политику развоја коју спроводи председник Александар Вучић. Верујемо да је Србија на правом путу да постане модерна, развијена и напредна европска држава. Локална власт на челу са Српском напредном странком следи политику председника Вучића и сматрамо да смо много урадили да Аранђеловац данас буде леп и уређен град. Радићемо још више у циљу бољитка свих наших суграђана и никада нећемо бити на истој таласној дужини са примитивизмом и шовинизмом. Поручујемо свим дамама, женама, мајкама, нашим драгим суграђанкама да се не плаше; победићемо говор мржње и позив на насиље више неће моћи да буде део наше свакодневице.
Живела Србија!