Вести

Питања у интересу грађана Аранђеловца

Народни посланик Милосав Милојевић питао у интересу грађана Аранђеловца

 

Народни посланик Милосав Милојевић у обраћању присутнима на данашњој седници Народне скупштине изразио је захвалност премијеру Александру Вучићу и Влади Републике Србије на помоћи и пројектима намењеним општини Аранђеловац.

Он је истакао да је Аранђеловац током протекле 4 године напредовао у привредном, туристичком и инфраструктурном смислу.

Када ће бити окончан стечајни поступак предузећа „Колектив АД“? Велики број објеката нема адекватну намену а потенцијал за развој туристичке понуде је огроман. Постоји ли могућност да надлежна министарства помогну реконструкцију транзитног пута кроз Аранђеловац, чиме би се комплетно реализовао највећи инфраструктурни пројекат у последњих 50 година у дужини од преко 26 километара, вредан више од 11 милиона евра.

Милосав Милојевић поставио је два питања надлежним министарствима. Прво питање односило се на временски период окончања стечајног поступка компаније „Колектив АД“ који траје 6 година, у циљу исплата зарада радницима као и решавања проблема објеката у власништву ове компаније, који су руинирани и представљају ругло Аранђеловца а могу бити употребљени у туристичке сврхе и ради понуде потенцијалним инвеститорима. Дргуо питање било је у вези евентуалне помоћи око везивања инфраструктурних пројеката магистралних путева од Крћевца ка Лазаревцу кроз транзитну зону аранђеловачке општине, у дужини од 2,5 километара, чиме би, према речима народног посланика Милосава Милојевића, био решен проблем оптерећеног и оштећеног коловоза, посебно што у том делу саобраћају камиони и аутобуси.

Народни посланик Милосав Милојевић ће и у наредном периоду постављати питања и у скупштинским одборима покушавати да реализује што већи број пројеката од суштинске важности за нашу општину.