Вести

Радовић: Помоћи привредницима и од државе и на локалу

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић апеловао је данас на привреднике и занатлије у том граду да траже помоћ од државе, будући да је дошло до значајног пада привредне активности у граду.

Најавио је и да ће локална самоуправа већ на првој наредној седници која ће бити одржана до краја месеца донети још неке мере у циљу олакшања пословања привредницима и смањења трошкова.

"И поред тога што је дошло до значајног пада прихода, у првим данима априла чак око 30 одсто, с повратком привредног живота, и попуштањем мера, та криза ће се пребродити и привредни живот вратити у нормалу“, рекао је Радовић, а пренели локални медији.

Истиче да је важно да у граду почињу да раде занатске радње, све услуге, фитнес центри, фризерски салони, да је парк поново отворен за шетње и да верује да ће суграђани остати дисциплиновани, као до сада, и поштовати све мере.

"Апеловали смо на привреднике да траже помоћ државе јер смо очекивали да ће Влада изаћи с пакетом мера и претпостављам да ће све занатске радионице тражити помоћ“, рекао је Радовић.

Истиче да се већи привредни субјекти у граду суочавају са значајним падом производње.

"Важно је и то да ћемо и ми на локалу донети мере које ће им помоћ да преброде проблеме, а прва која ће бити на наредној седници скупштине до краја маја, биће то да сви објекти у граду који користе летње баште буду ослобођени целе године од плаћања закупнина“, рекао је Радовић.

Наводи да су поред те, у плану још неке мере, како би се привредницима у граду помогло да превазиђу ову тешку ситуацију.

Иначе, што се тиче броја оболелих од корона вируса, према последњим подацима Института за јавно здравље у Крагујевцу, у Шумадијском округу нема новорегистрованих позитивних пацијената на Kовид 19.

Од почетка епидемије укупно је узорковано 2.192 пацијента.

У Шумадијском округу укупно је до сада утврђено 93 позитивних на корону, и то из Крагујевца 68, Аранђеловца 15, из Тополе троје пацијента, Раче пет, Баточине двоје.

У кућној изолацији налази се 1.876 особа.

АРАНÐЕЛОВАЦ, 3. мај (Тањуг)