Вести

Редовна обраћања у парламенту

Председник Општинског одбора СНС у Аранђеловцу и народни посланик Милосав Милојевић имао је скоро 50 јављања за скупштинском говорницом током протекле две године.

На четвртој седници другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, народни посланик Милојевић Милосав између осталог изнео је следеће:
"Moдерним системом централног регистра обавезног социјалног осигурања долази и до прилике за бржу и лакшу контролу наплате доприноса али и смањење трошкова администрације. Све то доводи до већег прилива новца у буџет, а самим тим и већег обима инвестиција.
У вези са тим, искористићу прилику да се захвалим Влади Републике Србије, а посебно министру здравља господину Лончару, јер ће ускоро бити одобрена средства за комплетну санацију Опште болнице у Аранђеловцу. Вредност улагања ће бити већа од 10 милиона евра и када радови буду окончани имаћемо вероватно најмодернију болницу од свих општина у Србији. То ће бити круна једног огромног посла, који је започео сарадњом локалне самоуправе и привредника из Аранђеловца, изградњом поликлинике од 800 квадрата, вредне скоро милион евра. Наставило се увођењем најмодерније опреме и апарата, уз помоћ Министарства здравља, а пре неколико дана са радом је почео и скенер, први таквог типа у овом делу Србије. На тај начин више од 80 хиљада људи који гравитирију ка Општој болници у нашем граду имаће врхунске услове за дијагностику. То ће на известан начин и олакшати болници у Крагујевцу, којој гравитира око 500 хиљада грађана, јер ће део пацијената моћи такве врсте прегледа да обави у Аранђеловцу. Oво је свакако једна од највећих инвестиција у последњих пола века и служиће деценијама свим становницима Аранђеловца и суседних градова.

Овај пример сам навео као показатељ одличне сарадње, разумевања које има Влада Републике Србије за све становнике ове земље, која равномерно улаже у развој читаве Србије. Председник Александар Вучић небројено пута је доказао колико добро познаје своју државу и колико схвата да је потреба за улагањем кључ напретка. Све ово није било могуће ни замислити пре доласка СНС на власт, о чему сведоче сви доктори и запослени у Општој болници у Аранђеловцу.

Навео сам само један пример од заиста много пројеката који се реализују у Аранђеловцу, а који показују да идемо у правом смеру.

Овај закон само ће подићи ниво организације и помоћи да цео систем државне управе буде још ефикаснији, што нас доводи у прилику да још више улажемо у битне пројекте.”