Вести

Саопштење Општине Аранђеловац

Преносимо комплетно саопштење Општине Аранђеловац.

Поштовани суграђани,

Обраћамо Вам се поводом још једне лажи изречене пре неколико дана од стране локалне политичке партије, када је објављено саопштење да Општина Аранђеловац из буџета финансира постављање система контроле заузетости паркинг места. Тада је саопштено како Општина Аранђеловац издваја из сопствених прихода 216 хиљада евра за поменути пројекат.

Овим путем јавно демантујемо ту дезинформацију и оштро осуђујемо још један покушај озбиљне обмане грађанки и грађана Аранђеловца. Одговорно тврдимо да из локалног буџета није ни један једини динар издвојен за ту намену.

Уговор је закључен између Републике Србије, Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој и Општине Аранђеловац. Кабинет министра се обавезао да из буџета Републике Србије пренесе средства за реализацију пројекта под називом "Систем заузетости паркинг места". Уредбом Владе утврђен је Програм подршке подизању иновационих капацитета јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије. Ово је део званичног уговора потписаног 24.07.2019. године у Београду и једина званична информација, а све остало је потпуно нетачно.

Тачно је да jе у нашем граду постављен модеран систем који грађанима путем линка даје обавештења о слободним паркинг местима. Веома се радујемо што ће у наредном периоду још једна у низу сјајних инвестиција олакшати свакодневни живот становника Аранђеловца и помоћи учесницима у саобраћају. Познато је да у нашем граду има велики број моторних возила и да је често тешко пронаћи паркинг место, посебно у главној улици. Како је Аранђеловац модеран град, који се привредно и туристички развија, срећни смо што можемо да понудимо садржаје који већ постоје у бројним градовима Европе. Средства за инвестицију добијена су од Владе Републике Србије и општински буџет неће бити оптерећен ни на какав начин овим улагањем.

Позивамо политичку партију која је изрекла ову неистину да се јавно извини и искрено се надамо да ће престати са изношењем лажних информација.

Надлежне службе Општине Аранђеловац су сваког радног дана на располагању и увек се може добити информација о радовима и пројектима који се очекују.

Општина Аранђеловац је одговорним радом запослених и председништва током протеклих неколико година аплицирала за разне пројекте и у сарадњи са другим институцијама локалне самоуправе, а уз огромну подршку Владе Републике Србије, добијено је неколико десетина милиона евра. Поменућемо само неке: комплетна реконструкција зграде Опште болнице и куповина најмодерније опреме за дијагностику и лечење пацијената, изградња трафостанице "Аранђеловац 2", реконструкције Народног музеја, библиотеке "Свети Сава", Дворане "Парк, павиљона "Књаз Милош", зграде Основног суда, старе зграде основне школе "Милан Илић Чича", спортске сале Васпитно - образовног центра, Специјалне болнице за рехабилитацију "Буковичка бања", цркве Брвнаре у Даросави, вртића "Дуга", изградње пута Аранђеловац - Лазаревац и Аранђеловац - Крћевац, рехабилитације пута Аранђеловац - Младеновац, изградње мостова у месним заједницама Босута и Јеловик, постављање најмодернијег радарског система на Букуљи и тако даље, могло би се набројати још много тога. Ово су само неки од пројеката које смо добили јер су током протеклих неколико година запослени на челу са председником општине Бојаном Радовићем радили на пројектима и добили средства од надлежне Канцеларије за управљање јавним улагањима и министарстава Владе Републике Србије.

Упркос лажима појединих политичких партија наставићемо да се боримо да из године у годину Аранђеловац напредује у разним друштвеним сферама и буде све лепши и модернији град.

Апелујемо још једном на све политичке странке да се, пре него што објаве потпуно нетачне вести, обрате надлежним службама и добију истините информације. Општина Аранђеловац уколико се лажне објаве буду наставиле мораће да заштити своја права законским путем. Уверени смо да грађани препознају истину и обећавамо да ћемо наставити да радимо у интересу нашег града и свих становника у њему.

Срдачан поздрав,

Општина Аранђеловац