Вести

Сарадња са земљама из Азије и Африке

Доласком Српске напредне странке на власт, Аранђеловац је значајно подигао углед међу страним дипломатама.

Потпредседник Општинског одбора СНС Бојан Радовић јуче је са сарадницима био домаћин амбасадорима осам земаља из Северне Африке и Блиског истока.Ова посета је још један у низу примера да се углед нашег града у свету последњих година веома повећао.

Председник општине Бојан Радовић изразио је огромно задовољство поводом највеће дипломатске посете Аранђеловцу. Он је рекао да су бројне могућности сарадње, посебно у областима пласирања производа локалних компанија уз изузетне пореске олакшице које ове државе омогућавају. Радовић је казао да раст привредне производње и јачање економије дају велики подстицај за још бржи напредак не само Аранђеловца, већ и читаве Републике Србије. До пре само неколико година било је незамисливо да говоримо о овим темама, али данас због одличне политике реформи коју спроводи Влада Републике Србије, можемо да се надамо још бржем напретку, закључио је председник Општине.

По завршетку састанка делегација амбасадора посетила је компаније "Пештан" и "Бекамент", где су се уверили у потенцијале и убрзани развој ових предузећа. Обишли су производне погоне и погледали презентације фирми. Затим је уследио свечани ручак, а након одласка остаје утисак да ће ова историјска посета у блиском временском периоду донети велики бољитак за унапређење живота у Аранђеловцу.

Извор: Општина Аранђеловац