Вести

Састанак Координационог тела за сузбијање насиља у основним и средњим школама

Данас је у Новом Саду, у Плавој сали Скупштине Града Новог Сада, са почетком у 10 часова, одржан састанак Координационог тела за сузбијање насиља у основним и средњим школама.

Састанак су водили Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Дина Вучинић, координаторка Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама у Новом Саду и Игор Јурић, председник Центра за несталу и злостављану децу.

Председник Општине Аранђеловац Бојан Радовић са сарадницима присуствовао је овом скупу, са идејом да се у наредном периоду слично координационо тело за сузбијање насиља у основним и средњим школама формира и у Аранђеловцу, по узору на исто које постоји и ради у Новом Саду.

Током састанка приказана је презентација о раду овог Координационог тела, његовој ефикасности, саставу и надлежностима.

Састанку су присуствовали и представници Града Суботице и Општине Власотинце, где је такође најављено формирање Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама.

Иницијатива за формирање Координационих тела за сузбијање насиља у основним и средњим школама у Суботици, Аранђеловцу и Власотинцу део је пројекта "Заједно против вршњачког насиља", који се спроводи у оквиру пројекта Београдске отворене школе "Дијалог промена", уз финансијску подршку Европске уније, а подршку поменутој иницијативи Центра за несталу и злостављану децу дао је и председник Републике Србије Александар Вучић.