Вести

Сложно и јединствено против лажи и обмана

Одборници Српске напредне странке са седнице Скупштине општине Аранђеловац шаљу јасну и недвосмислену поруку

Драги пријатељи, грађанке и грађани Аранђеловца,
апелујемо да не наседате на провокације, лажи и обмане опозиционих странака.
У образлагању Одлуке о буџету, најаве радова и пројеката којима ћемо се бавити у наредном периоду и свих активности чланова СНС у локалној самоуправи увек ћемо се водити изворним начелима демократије и цивилизованог говора - речи аргумената, истине и политичке културе.
Ми верујемо у глас грађана, у изборе као начин да се покаже воља народа - за разлику од оних који су аутоматским пушкама долазили на власт и који не признају изборну вољу ни процесе.
Још један показатељ народног избора су резултати у Лучанима, Дољевцу, Кладову и Кули где је недвосмислено у огромној већини доказано поверење у Александра Вучића и Српску напредну странку. Честитамо колегама из других градова и верујемо да смо на путу напретка јединствени и сложни.
Ми верујемо у поштење и домаћинско вођење јавних финансија, за разлику од оних који су ненаменски трошили јавна средства.
У време претходних власти дизали су се кредити у милионима евра - апсолутно ненаменско трошење средстава које ми данас плаћамо, без додатних задужења.
Вратили смо највећи део кредитног дуга од 7 милиона евра, новца којим су задужили нашу децу исти они који данас говоре о поштењу и части. Они који су дизали милионе евра кредита за пројекте који никада нису реализовани. На тај начин грађани Аранђеловца ускраћени су за градски базен, решавање водоснабдевања преко реке Качер, за гасификацију и бројне друге радове.
За разлику од политичких опонената, апелујемо да се говори нормалним речником, политички коректним. На жалост, у јавну расправу данас се вратио говор мржње, уместо говора аргумената.
Оно о чему ми говоримо су пројекти који нису планирани буџетом, а чија је вредност већа од 2 милијарде динара. То су средства која ће бити уложена у капиталне инвестиције Аранђеловца, а која су директна веза одличне сарадње коју имамо са републичким органима наше државе.
За разлику од опозиције, за нас су избори завршени и занима нас једино како да помогнемо развоју нашег града.
Опозиционим партијама поручујемо је кампања окончана, подсећамо да су избори прошли, а следећи су тек 2022. године. Грађани су јасно показали кога желе да виде на челу града, а то је Српска напредна странка.
Подсећамо и да је број незапослених у Аранђеловцу протекле године био 5800, а сада је 4040. Причате да је пропала аранђеловачка привреда, а ми постављамо питање како је могуће да се повећава порез на зараде, суфицит у спољној трговини? То је говор чињеница.
Исти они који нас нападају за цену радова у главној градској улици, за време своје власти су цену радова наплаћивали далеко скупље и ненаменски трошили средства. Гранитне плоче домаћих произвођача нису сматрали довољно квалитетним. Бехатон на градском тргу рађен је по цени много скупљој него онај на главној улици. Тако су радили наши претходници.
Оно о чему ми можемо да говоримо су радови и планови за наредни период:
10 милиона евра за реконструкцију Опште болнице; урадићемо и парк, биће леп као главна градска улица; реконструисаћемо школе, вртиће, спортске сале, радити и даље за добродит града. Урадићемо озелењавање јавних површина. Решити проблем паса луталица. Урадити путеве до сваке куће у сеоским месним заједницама. Обновити све порушене мостове. Борити се за свако дете, мајку, пензионера.
Онима који се баве лажима, који вређају породице, жене, децу, који на најгнуснији начин блате и руше интегритет поручујемо да никада нећемо пасти тако ниско. Једини начин на који можете доћи на власт јесте путем избора, а грађани су своје мишљење рекли.
Не можемо да се не запитамо када и како су почели до сада на политичкој сцени Аранђеловца нечувени напади на представнике Српске напредне странке?
Да ли су најприземније увреде почеле после укидања "ПДР-а", након што смо јасно рекли да је парк Буковичке бање недељива целина? Када смо јавно рекли оно што мисли огромна већина Аранђеловчана?
Или су увреде жена, деце и личности чланова СНС почели оног тренутка када је речено да локалну политику не може да води нико ко није добио гласове грађана? Или можда после чињенице да је Аранђеловац после деценија таворења на дну лествице, у протеклих неколико година постао лидер по економском развоју у Шумадији?
Да ли нас вређате зато што је градска каса после ко зна колико година поново валидна, што има новца и да се гради, обнавља, улаже али и враћа дуг који сте ви оставили? Можда је неком стало да поново троши стотине хиљада евра без покрића.
Да ли нас омаловажавате по наређењу ваших партијских господара, у тренутку када се Александар Вучић херојски бори за очување српског народа на Косову и Метохији?
Поручујемо вам: и даље нас вређајте, ширите дезинформације и клевете. То више говори о вама него о нама. Ми ћемо наставити као и до сада сложно, јединствено и одговорно да се боримо за лепши и напреднији Аранђеловац.
У име председника Одбора Милосава Милојевића и свих чланова ОО СНС Аранђеловац нашим суграђанима желимо срећну Нову 2019. годину уз наду да ће период који следи донети много тога лепог нашем граду.

ЗАТО ШТО ВОЛИМО АРАНЂЕЛОВАЦ!

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА