Вести

СНС наставља започето у Аранђеловцу

Бојан Радовић поново изабран за председника општине Аранђеловац.

Данас је одржан наставак конститутивне седнице СО Аранђеловац. За председника Скупштине изабран је Никола Обрадовић, а за заменицу председника СО Аранђеловац Марија Елез. За овај предлог гласало је укупно 28 одборника од 39 присутних одборника.

Након тога, одржана је прва редовна седница новог сазива Скупштине општине Аранђеловац, са једном тачком дневног реда, на којој су предложени кандидати за председника и заменика председника Општине, односно чланови Општинског већа.

Кандидат за председника oпштине Бојан Радовић говорио је о урађеном током протеклог периода, најавио велика улагања у наредном мандату и даље унапређење рада локалне самоуправе. Подсетио је на милионске пројекте реконструкције Опште болнице, изградњу вртића, санацију школа, културних и историјских објеката, спортских сала и терена. Рекао је да током протекле 4 године је уложено највише средстава за путну инфраструктуру у историји Аранђеловца. Најавио је реконструкцију хотела у парку Буковичке бање, наставак улагања у развој туризма, привреде и пољопривреде; решавање проблема водоснабдевања и побољшање услуга комуналне делатности. Истакао је скори почетак уређења Жућиног парка, изградње затвореног градског базена и објекта за децу са сметњама у развоју, побошљање услова на зеленој пијаци и реконструкције старе и нове зграде Општине Аранђеловац.

Кандидат за председника Бојан Радовић представио је свој тим сарадника у Општинском већу, а за заменика председника општине предложио је Невену Ирић.

Предлог чланова Општинског већа је следећи:

Др Горан Благојевић, за ресор здравства
Милан Чорлија, за ресор спорта и омладине
Др Ивко Николић, за ресор образовања
Марина Ивановић, за ресор финансија
Душан Пешић, за ресор унапређења положаја пензионера
Слободан Ћировић, за ресор туризма
Милош Милинић, за ресор развоја привреде и предузетништва

На обједињеном гласању, за предложене кандидате за председника и заменика председника општине Аранђеловац, односно чланове Општинског већа, гласало је укупно 26 одборника од присутних 37 одборника.