Вести

Свечана академија поводом Дана града

У Дворани Парк одржана је свечана седница поводом јубилеја уз присуство истакнутих гостију, представника Владе Републике Србије, градоначелника Крагујевца и председника општина у Републици Србији. Међу окупљенима били су и представници братског града Хан Пијесак, Република Српска и града Бирзеита, Палестина. Додељене су плакете предузећима и установама које су се посебно истакле у раду током ванредног стања изазваног епидемијом вируса Ковид 19.

Присутнима се обратио председник општине Бојан Радовић, а у поздравном говору захвалио се свим гостима и суграђанима на присуству обележавању Дана града и Јулских свечаности. Посебну захвалност истакао је здравственим радницима и свима који су били у првим редовима током епидемије корона вируса, апеловао је на наставак процеса имунизације и очувања здравља. Истакао је признање најстаријим суграђанима за напоре у превазилажењу кризе и изразио најдубље саучешће породицама преминулих.

Бојан Радовић захвалио се Влади Републике Србије за огромну помоћ у реализацији бројних пројеката, најавио улагања од више десетина милиона евра у развој Аранђеловца и позвао све присутне да заједно уживају у бројним садржајима које нуди Аранђеловац у част великог датума 26. јула, дана када је 1859. кнез Милош Обреновић тадашњу варош Врбица преименовао у данашњи назив, који наш град и даље поносно носи.