Вести

Свечана академија за понос Аранђеловца

Поводом 26. јула, обележавања Дана општине Аранђеловац, у просторијама Дворане Парк одржана је свечана академија на којој су додељене награде и признања физичким и правним лицима који су својим деловањем се истакли током протеклих годину дана.

Присутне је поздравио председник општине Бојан Радовић који је истакао важност развоја града: "локална самоуправа општине Аранђеловац чврсто стоји иза жеље да свој град учини још лепшим и бољим местом за живот. Желимо да вратимо сјај наше туристичке понуде, да мештанин сваке сеоске месне заједнице живи мирно на својој земљи, да имамо добре путеве који ће нас повезивати, да овај град буде економски и привредни лидер Србије. Идемо ка томе и радујемо се што видимо да свака година доноси нешто чиме можемо да се поносимо, нешто што нам даје наду да наша деца имају будућност коју заслужују," рекао је председник општине Аранђеловац.

Бојан Радовић се захвалио гостима из пријатељских градова и општина и представницима државних институција.

"Такође, желим да поздравим уважене добитнике награда и признања поводом Дана општине Аранђеловац, учеснике манифестација који чине ове дане лепшим и све људе добре воље који су са нама током обележавања Јулских свечаности. Хвала, јер заједно чинимо један део историје и заједно славимо Аранђеловац. Желим пријатан остатак манифестације и да наредни дани буду мирни, срећни и весели.Хвала још једном! Живео Аранђеловац!"

Министар здравља Републике Србије Златибор Лончар захвалио се на признању за допринос побољшању услова у здравству и рекао је важно да се људи сложе око најважнијих тема за добробит заједнице; да ће зграда болнице и најмодернија опрема служити генерацијама које долазе и да је битно да здравствени радници буду адекватно опремљени и обучени за рад са пацијентима. Поздравио је све присутне и нагласио да Аранђеловац има несагледиве потенцијале да буде најбоља бања у читавој Републици Србији.