Вести

Упркос лажима опозиције Општина спроводи мере енергетске ефикасности

Претходних недеља могли смо слушати разне конференције за штампу којима су представници појединих опозиционих партија покушали да обману грађане и кажу како Општина Аранђеловац неће спроводити мере субвенција за енергетску ефикасност. Јуче је свима постало јасно да је ова, као и све друге обмане усмерена директно против грађана, јер је један број њих вероватно одустао уплашен лажима опозиције. Као што је и било најављено, мере помоћи су спроведене, а овим путем обавештавамо грађане да се информишу на правом месту и да не верују лажима. У наредном периоду биће још средстава издвојено за спровођење мера помоћи суграђанима за замену столарије, радова на фасадама и других облика мера енергетске ефикасности.

Сви који су конкурисали добиће средства од Општине. Укупно је стигло 79 пријава за различите прописане мере, а највише пријава, њих 57, је стигло за набавку и уградњу столарије.

У оквиру Јавног позва који је расписала Општина Аранђеловац за суфинансирање мера енергетске ефикасности данас је завршено потписивање уговора са грађанима који су конкурисали.

Председник општине Бојан Радовић рекао је да би се свим заинтересованим суграђанима изашло у сусрет средства су додата и из локалних буџетских резерви. У овом пројекту локалној самоуправи социјална компонента била је изузетно важна како не би било фаворизовања већ да би сви имали пођеднаке могућности за добијање средстава у једној од мера које је садржао овај јавни позив.

Укупна вредност свих радова је 13.823.000,00 РСД, а на терет Општине иде, по Јавном позиву укупно 5.440.000,00 РСД.