Вести

Уручене награде ученицима и професорима

Јуче је у Дворани Парк у Аранђеловцу уприличена свечаност доделе награда најуспешнијим ђацима и њиховим наставницима за постигнуте резултате у школској 2020/2021 години.

Општина Аранђеловац кроз Комисију за подршку талентованим ствараоцима помаже онима који су показали највећа достигнућа, а уручено је 70 новчаних награда ученицима основних и средњих школа као и наставницима и професорима који су заслужни за постигнут успех на такмичењима.

Висина новчаних награда за ученике основних школа подељене су у три категорије од 4.000 до 10.000 динара, за ученике средњих школа од 5.000 до 12.000 динара, а за спортске екипе 8.000 динара. Наставницима и професорима који су стимулисали и припремали ученике за републичка такмичења додељено је 12.000 динара.

Укупна вредност средстава која је издвојена за доделу награда износи 540.000 динара, док ће укупан износ за 2021. годину као подстицај свим младим талентима достићи цифру од 2.000.000 динара.

Присутнима се обратио Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац, који је истакао велико задовољство успесима наших суграђана.

"Поштовани пријатељи, драги ученици, професори и наставници, изузетна је част бити данас са Вама и одати поштовање труду, жељи и марљивом раду. Након што прошле године, нажалост, нисмо били у прилици да се окупимо због епидемије вируса Ковид 19, сада смо опет заједно и верујемо да ће тако бити и наредних година.

„Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет“, реко је чувени Нелсон Меднела.

Учење је стуб и ослонац за бољи живот; оно није само начин да се човек усаврши како би био стручнији, већ истински представља пут ка духовном уздизању.

Због поменутих разлога, изузетно је ми је задовољство што могу да Вас поздравим, честитам и пожелим добродошлицу на данашњу церемонију.

Подстицај Општине Аранђеловац представља само део онога што чинимо током целе године у жељи да подигнемо ниво знања и услове у нашим школама. Реализујемо бројне пројекте који за циљ имају боље услове за децу. Улажемо у обнову вртића и школа, спортских терена и културних установа; радимо све што можемо како би наша деца и омладина имали све услове за квалитетнији живот.

Ипак, успеси које нам ви доносите огромна су и неизрецива сатисфакција. Чврсто верујемо да се знање и рад исплати и заиста увек и на сваком месту јасно изражавамо своје опредељење да стварамо генерацију паметних, елоквентних и културних људи. То је једино што је суштински важно за будућност нашег града.

Драга децо, ученици, професори и наставници, желим Вам да године које следе буду још боље; да доносите још радости и среће свима нама – јер заиста сваки ваш успех, сваки добар резултат који направите део је општег добра и бољитка Аранђеловца. Живели и хвала Вам," истакао је у обраћању Бојан Радовић.