Вести

Вечита слава палим за отаџбину

Три аутобуса, комби возило и неколико приватних аутомобила кренуло је путем Текериша, код Лознице, око 8 часова ујутру, у уторак 19. августа 2014. године - на место обележевања 100 година једне од највећих српских победа у Првом светском рату. Централну манифестацију подржала је Влада Републике Србије, а окупљенима се обратио и премијер Александар Вучић.

Око 200 Аранђеловчана је кренуло путем Текериша. Веома топло време, аутобуси који су паркирани 4 километра од места обележавања манифестације и велика гужва изазвана огромним интересовањем грађана Србије, нису омели наше суграђане да дођу и одају почаст херојима палим за одбрану отаџбине. Са нама су били већином чланови Српске напредне странке, али и припадници других политичких партија, нестраначке личности и представници Општине Аранђеловац, који су препознали тренутак и у складу са државном нотом обележавања ове свечаности, кренули у Текериш. Међу онима који су у аутобусима били са својим суграђанима су председник Општине Аранђеловац Бојан Радовић, његов заменик Миладин Јаковљевић и председница Скупштине Општине Десанка Миланов.

Општински одбор Српске напредне странке у Аранђеловцу се у име руководства захваљује свим Аранђеловчанима, без обзира на страначку припадност, што су у огромном броју дошли и одазвали се на наш позив, да испоштују како само они умеју, великане који су своје животе дали да Србија буде слободна и поносна.

Галерију фотографија можете погледати на нашој фејсбук страници.

ВАША ДЕЛА СУ БЕСМРТНА - 18-VIII-1914

Нека је вечна слава јунацима са Цера!