Вести

Власници кафића ослобођени комуналних такси за баште

Данас је у просторијама Дворане Парк одржана редовна 19. седница Скупштине општине Аранђеловац.

Донета је одлука о ослобађању комуналних такси за власнике кафића и ресторана, односно мањих монтажних објеката сезонског типа за 2021. годину.

Власници кафића ове године неће плаћати закуп башти, како би и на овај начин покушали да им помогнемо да се консолидују након тешког периода, насталог услед епидемије корона вируса, рекао је за скупштинском говорницом председник општине Бојан Радовић. Он се осврнуо и на рад ЈКП "Букуља", рекао да су купљене две нове "скип" комбиноване машине, а четири нова смећара ускоро стижу чиме ће значајно бити побољшана услуга одношења смећа, посебно у сеоским месним заједницама.

Бојан Радовић је говорио о епидемиолошкој ситуацији и рекао да имунизација даје резултате.

Последњих неколико дана у два наврата нисмо имали ниједног зараженог на територији Аранђеловца на дневном нивоу. Веома је важно да се што пре вратимо нормалном функционисању, закључио је председник Општине.

Бојан Радовић се осврнуо и на критике представника опозиције о томе како се општина кредитно задужује.

Вратили смо 6 милиона евра кредитног дуга заосталих од претходника, истакао је Радовић.

Ми смо узели кредите не зато што немамо новца (имамо два милиона евра на општинског рачуну), већ зато што данас банке дају грантове и минималне каматне стопе, плус разне друге олакшице. Квалитетном фискалном политиком ми већ сад имамо у резерви довољно новца за бројне пројекте. То је зато што водимо рачуна о јавним финансијама. Са друге стране, враћамо заостала дуговања од претходних власти, а кад се задужујемо, радимо опрезно и одговорно, уз минималне каматне стопе, за разлику од ранијих времена, кад су подизани кредити за пројекте који никада нису реализовани, казао је Бојан Радовић.

Усвојени су извештаји о раду, планови и финансијски извештаји директора јавних предузећа и установа и начелника одељења. Донета је и одлука о новчаној помоћи незапосленим породиљама.

Најављен је крај радова на Општој болници и скори почетак пројеката реконструкција школа и замене свих азбестних цеви у Аранђеловцу.

Сада имамо велику шансу и постоје средства да урадимо све оно што деценијама нисмо радили, закључио је председник општине Бојан Радовић.