Вести

Вучић и Путин се састали у Сочију

Председници Републике Србије и Руске Федерације састали су се јуче у Сочију и том прликом имали низ разговора о будућој сарадњи две државе.

Ово је 17 сусрет председника Вучића и Путина, трећи ове године, а најављена је и посета Александра Вучића Москви, 9. маја поводом Дана победе.

"Имали смо веома добре разговоре, веома садржајне и као председник наше земље изузетно сам задовољан резултатима. Захвалан сам председнику Путину на његовом личном доприносу да наши односи буду веома добри, захвалан на много тога што је урадио у прошлости за Србију. Наша политичка и економска сарадња је одлична. Ми рачунамо на подршку Русије на свим међународним форумима и организацијама, али и Русија рачуна на нашу подршку. За Србију је од кључног значаја наша економска сарадња, наша трговинска размена расте из године у годину и верујем да ће у 2020. години бити још већа. Разговарали смо и о бројним и значајним инфраструктурним пројектима. Председника Путина сам позвао да дође у Београд, а са великом чашћу сам прихватио позив да присуствујем Дану победе 9. маја у Москви. То је огромна част за нас! Посебно желим да се захвалим председнику Путину што поштује независност Републике Србије, што поштује наш суверенитет и наше право да сами доносимо одлуке." - Председник Републике Србије Александар Вучић након састанка са председником Руске Федерације Владимиром Путином.