Вести

ВУЧИЋ: ТЕШКО ЈЕ БОРИТИ СЕ ПРОТИВ МЕНЕ, САВЕСТ МИ ЈЕ ЧИСТА

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на РТС дошао из Абердареве улице и да је један део прешао пешке.

"Као што знате, последњих годину дана увек долазим на РТС из Абердареве улице. Неки су момци из кафића добацивали, али ништа посебно. Изненадило их је што сам тај део прешао пешице", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се налази у Таковској, а не на Кошутњаку, како су, иначе, данас спекулисали из СзС.

Захвалио је свим људима који су бринули и бринули како ће стићи до јавног сервиса, имајући у виду најављено окупљање присталица СзС и Иницијативе "1од5милиона".

То није Србија за коју се борим, не могу ми ништа, имам чисту савест

Вучић je поручио да то што представници опозиције спречавају кретање људи није решење, јер је то фашизам и то није пристојна Србија и будућност за коју се боримо.

Вучић је рекао да је дошао у емисију како би показао људима на којима лежи будућност ове земље шта је све урађено и шта држава намерава да уради.

Истиче да је незамисливо да неко покушава некоме да забрани да дође на тв емисију и подсетио да није био у некој вечерњој емисији РТС-а више од шест месеци и да је сада хтео да дође због важних ствари које се дешавају, међу којима су повећање плата и пензија, припрема планова...

Вучић истиче да се испред РТС окупило укупно 150 људи, али да се непримерено понаша само њих око пет, међу којима су "Бошко, Бастаћ, Борко Стефановић".

Председник подсећа да су га исто тако спречавали раније да говори у скупштини о КиМ, као и да обавља свој посао у згради Председништва

Такође, додаје да су измишљали да постоје тајни пролази, али да он као председник још није видео тај наводно тајни пролаз до скупштине.

Вечерашње окупљање назвао је незаконитим.

"Ово је лоша порука за све људе и захвалан сам људима на подршци што нису показали нервозу и насели на провокацију", поручио је Вучић људима који су најављивали да ће доћи да подрже Вучића испред зграде РТС-а.

Како је рекао, само је дошло око 30 људи који су ушли у непотребан дијалог.

Вучић је рекао да је хтео да се избегну сукоби међу грађанима.

Поносан је што у последњих седам година нико од представника опозиције није страдао и није сносио правне санкције.

На питање о својевременом нападу на Борка Стефановића, Вучић је навео да и у том случају правне последице трпе људи који су напали Стефановића, а подсетио је да нико није убијен као Ранко Панић, јер тада опозицији није било дозвољено да прошета улицама Београда.

"Постојао је врховни Бог. Ми полицију никада против њих нисмо употребили и нисмо послали наоружане полицајце. То можете да видите у Француској и другим развијеним земљама, али ми показујемо тако свој став и демократско опредељење".

Вучић је рекао да је свакако фашизам то што се десило када је спаљена Весићева књига, али је исто то када ограничавате кретање другима и јурите противнике и спаљујете, јер се то дешавало у нацистичкој Немачкој.

"То ради њих неколико који не знају шта ће са собом", додао је Вучић и истакао да што им подршка буде мања да ће бити све агресивнији и екстремнији.

"Борићу се да покажемо да то није будућност Србије", поручио је Вучић и додао да морамо да се боримо за демократску и нормалну земљу.

Додао је да не бежи ни од једног питања јер му је мирна савест јер зна шта је све урађено и какву земљу је затекао, као и то што зна шта ће тек бити урађено у будућности.

Вучић је рекао да је окупљање испред зграде РТС-а, у циљу спречавања његовог доласка, противзаконито окупљање.

Вучић је, упитан да ли су окупљања присталица опозиције и СНС-а, која подсећају на митинг и контрамитинг прошлости опасни, одговорио потврдно.

"Како нису опасни", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је опозицији пуштено да изигравају да су много моћни и паметни, да спречавају председника да се креће.

"То смо урадили јер не знам шта може да се роди у тим лудим главама. Дошао сам у РТС у Таковску, иако је било предлога да снимамо емисију у Палати Србије, Председништву или на Кошутњаку", објаснио је Вучић.

Поновио је да је окупљање испред РТС потпуно незаконито и подсетио да цео дан позивају на линч и да се не ради ни на каквим питањима које наводно желе да поставе.

"Ниједно питање које су поставили на твитеру нисам избегао. Друго је питање што нећу никог да подмићујем", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је до сада показао десет пута мање снаге него што има, да се потрудио да не одговара истим средствима и ствари уведе у мирне воде, у чему је до сада успевао.

"Зато неки траже инциденте. Како да не тражите инциденте када цела Србија зна да сте пљачкали народ у Старом граду и уништили све", рекао је Вучић.

У вези Бастаћа рекао је да истражни органи раде свој посао, а што се тиче судија, истиче, да их он није постављао.

"Ја знам да је он то урадио, ево данас се јавио још један узбуњивач колико је милиона оставио", рекао је Вучић.

Истиче, међутим, да је он спреман да одговара на све.

"Ја сам спреман да одговарам за све за шта је крив свако од нас. Који то ресторан има мој брат? Нисам добио одговор ни од вас ни од њих, кад лажете, а у лажи су кратке ноге, то траје не дуго", рекао је Вучић.

Рекао је, да њему не могу ништа и да је тешко борити се против њега, јер му је савест чиста.

"Кад имате храбрости, кад вам је чиста савест, не могу ми ништа, могу само да ме убију - то сам давно рекао, и онима споља и онима унутра, урадите то, не можете ништа друго да урадите.

Шта год су покушавали да ме спрече нису успели", рекао је Вучић.

На изборима нису успели да га победе, јер су људи видели да Вучић ради.

"И кад дође закон о пореклу имовине ја ћу бити први чија ће се имовина, моја и моје породице, испита. За неке ће бити чудно кад се упути писмо Холандији да се види да ли се води нека истрага против некога, на пример мене, да ли имам рачуне у страним банкама.. па да народ види. Да ја живим за пруге и путеве, за повећање пензија и плата", каже Вучић и додаје:

"Таквог лако не можете победити. Њима је добро јутро у подне а мени лаку ноћ у три. Мени нема слободних викенда, а њима је све слободно. Али, кад хоћете на силу на власт - то народ неће, народ хоће рад", закључио је Вучић.

Извор: Танјуг/РТС