Вести

За разлику од наших претходника ми не трошимо ненаменски средства за непостојеће пројекте

Прихватилиште за псе биће изграђено

 

Поштовани суграђани,

Oбраћамо Вам се поводом лажи изречених од стране представника такозване "уједињене аранђеловачке опозиције" о томе како ће средства за изградњу азила за псе бити ненаменски потрошена у предизборне сврхе.

Зарад истине, дужни смо да грађанима предочимо чињенице.

По Закону о јавним набавкама и прописаној процедури поступак везан за изградњу прихватилишта за псе је обустављен јер су све приспеле понуде биле веће од процењене вредности. Понуђачи нису тражили да буду обавештени о процењеној вредности набавке већ су понудили своју цену која премашује процењену вредност пројекта.

Поступање Општине је прописано јасном законском регулативом, а из процедуралних разлога локална самоуправа је била принуђена да обустави поступак до расписивања нове јавне набавке.

Средства опредељена за изградњу прихватилишта су наменска средства која се НЕ МОГУ КОРИСТИТИ У ДРУГЕ СВРХЕ, па ће поменути износ средстава (око 30 милиона динара) бити искоришћен за ту намену, када се распише нова јавна набавка.

За разлику од такозване „уједињене аранђеловачке опозицијe“ власт на челу са Српском напредном странком ради и понаша се у складу са законом. Апелујемо на грађане Аранђеловца да не верују лажима оних против којих се води кривични поступак за ненаменско трошење средстава, а који желе да се поново докопају власти зарад сопствених интереса.

Онима који нас оптужују да ћемо злоупотребити новац у циљу кампање поручујемо да, пре него што јавности пласирају такве лажи, се информишу о законима Републике Србије и макар науче терминологију теме о којој говоре. За разлику од њих, никада нисмо и нећемо куповати гласове, никада нећемо вређати децу или супруге политичких неистомишљеника и радићемо искључиво у интересу свих грађанки и грађана Аранђеловца.

Ми се не бавимо неистинама и не хвалимо туђим радом, што је манир појединаца који себе називају „опозицијом“. Никада се нисмо спуштали на ниво јефтиног кулоарског бављења политиком па то нећемо чинити ни сада. Једини меродаван суд је народна воља, а она ће се још једном недвосмилно показати и на наредним парламентарним изборима.

Грађанима Аранђеловца поручујемо, реализоваћемо и овај пројекат, обезбедити трајно станиште за напуштене псе и наставити да унапређујемо наш град. Наставићемо да се боримо за реконструкцију школа, вртића, болнице, парка, главне улице и многих других пројеката за које смо испунили обећање дато нашим грађанима.

 

 

ЗАТО ШТО ВОЛИМО АРАНЂЕЛОВАЦ!

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – БУДУЋНОСТ УКОЈУ ВЕРУЈЕМО

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА