Вести

Зато што волимо Аранђеловац

Јединствено против вршњачког насиља

Центар за истраживање јавних политика у сарадњи са народним послаником Милосавом Милојевићем и представницима локалне самоуправе организовао је трибину у циљу спречавања вршњачког насиља у просторијама средње Техничке школе "Милета Николић". "Изузетно је важно што смо данас сви заједно овде, са представницима Полиције, Црвеног крста, Центра За социјални рад, аранђеловачких школа, Дома здравља и Општине Аранђеловац. Хвала и господи из Центра за истраживање јавних политика који су исказали жељу да се окупимо и разговарамо о овој теми.
Као што знате, проблем вршњачког насиља је нешто са чиме се суочавамо дуги низ година. У том погледу нисмо бољи ни лошији од других градова и општина у Србији, а наша земља је, на жалост, само део глобалног проблема који је присутан свуда у свету.
Зато је веома значајно да организујемо овакве и сличне трибине како би могли да се погледамо у очи и видимо шта је оно што можемо да учинимо како би смањили вршњачко насиље.
Општина Аранђеловац је недавно имала неколико тешких случајева вршњачког насиља који су доспели у медије и о којима се говорило у јавности. Наша жеља није да упиремо прстом у било кога и тражимо кривце; наша жеља је да покушамо да нађемо решење. Управо због тога, глас нас – народних посланика је битан и важан. Зато требамо сви заједно да се суочимо са проблемом, лоцирамо га и покушамо да решимо," рекао је, између осталог, народни посланик Милосав Милојевић.