Вести

Значајна помоћ за пољопривреднике

Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде и Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре данас су у Орашцу присуствовали уручивању субвенционисаних рамова за тракторе, који представљају једну од превентивних мера за минимизирање повреда возача трактора.

Министре је дочекао Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац са сарадницима, директорима јавних предузећа и члановима локалне самоуправе.

Поред значајне донације за пољопривреднике од стране државних органа, разговарало се са мештанима Орашца о проблемима и помоћи коју министарствa и надлежне локалне институције могу да дају како би побољшали свакодневни живот мештана овог села.

За набавку рамова држава је издвојила 125 милиона динара и тиме су обезбеђени заштитни рамови за 4.652 пољопривредна произвођача. Поред заштитне опреме, уз помоћ државе и субвенција, како кроз националне мере, тако и кроз ИПАРД и конкурсе у сарадњи са Светском банком, од 2017. године је омогућена куповина 2.752 нова трактора што пољопривредницима даје могућност да додатно побољшају и унапреде своју производњу.

Извор: Општина Аранђеловац